„Ovo je dan svih Albanaca, gde god da su“: Tači i Haradinaj čestitali Dan albanske zastave

© REUTERS / Marko DjuricaAlbanska zastava
Albanska zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Politički lideri privremenih institucija u Prištini Hašim Tači i Ramuš Haradinaj čestitali su danas Dan albanske zastave svim svojim sunarodnicima — Tači porukom da je ovo dan svih Albanaca, gde god da su, a Haradinaj da su svi Albanci sada u srcu jedno, baš kao što su, kako je naveo, bili i uvek će biti.

Ocenjujući da je Dan albanske zastave „najveći i najvažniji dan u istoriji albanske nacije, Tači je na Fejsbuk profilu podsetio na osnivače tzv. OVK Adema Jašarina, Ismaila Džemala i Isu Boletina.

„Mnogi naši aktivisti dali su život za 28. novembar i nacionalnu zastavu. Ovo je dan svih Albanaca, gde god da su. Srećan sam što ćemo emocije danas podeliti s našim zemljacima u SAD. Čestitam svima ovaj veliki dan“, naveo je Tači, koji se nalazi u poseti Vašingtonu.

Haradinaj je u svojoj objavi poručio:

„Dan zastave označava naš oporavak, podseća nas vekovima ko smo i drži nas zajedno kao narod. Na ovaj dan, koji se poklapa sa pojavom OVK i rođendanom legendarnog komandanta Adema Jašarija, sećam se žrtvovanja mnogih generacija i odajem poštu onima koji su umrli u vreme različitih napora za slobodu, nezavisnost i nacionalno dostojanstvo“, napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

Dodao je da je „blagosloveni 28. novembar“ slavna istorija Albanaca i njihov cilj za zajedničku budućnost u evroatlantskim integracijama.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala