Lavrov: Odnose između Rusije i Francuske kvari nepoverenje unutar EU

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kriza koja je pogodila Evropu i koja se ogleda u nepoverenju unutar celokupnog evroatlantskog regiona predstavlja prepreku u saradnji i odnosima između Rusije i Francuske, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Ministri spoljnih poslova Rusije i Francuske, Sergej Lavrov i Žan-Iv Le Drijan pre sastanka u Parizu - Sputnik Srbija
Lavrov objasnio francuskom ministru stav Rusije o incidentu na Crnom moru

„Na nama, kao na članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, leži posebna odgovornost za očuvanje međunarodne bezbednosti. Ta odgovornost podrazumeva da pravilno postavljamo prioritete u bilateralnim odnosima i uviđamo najvažnije pretnje po ceo svet“, istakao je on u Parizu.

Međutim, kako je ocenio, prepreku zajedničkim naporima, kako bi se iskorenile pretnje poput terorizma i drugih formi organizovanog kriminala, i dalje čini kriza nepoverenja koja je pogodila evroatlantski region.

Ta kriza je, objasnio je Lavrov, rezultat „igara sa nultom sumom“ od strane zapadnih partnera i jasno je da se ona negativno odrazila na rusko-francuske odnose nad kojima su „naši prethodnici“ naporno radili proteklih dekada.

„Ne želimo da ti odnosi postanu žrtva izrežirane rusofobije, koja nije nastala u Evropi, ali ju je zahvatila“, zaključio je ruski ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala