Uklanja se hotel „Kraljičina plaža“, gradi se novi

CC BY 2.0 / Fermion / Plaža u Miločeru u Crnoj Gori
Plaža u Miločeru u Crnoj Gori - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uklanjanje hotela „Kraljičina plaža“ počelo je danas, a na njegovom mestu biće sagrađen novi, četvorospratni, sa pet zvezdica, koji će biti izgrađen za dve i po godine i koštaće 70 miliona evra, prenose crnogorski mediji.

Budva - Sputnik Srbija
Hoće li Kraljičina plaža i Miločerski park otići u bescijenje
Direktor kompanije „Adrijatik propertis“ Goran Bencun kazao je da je uklanjanje hotela počelo u skladu sa Rešenjem Ministarstva održivog razvoja i turizma od 7. juna 2017. godine, kojim je odobreno uklanjanje starog hotela „Kraljičina plaža“, koji je izgrađen početkom ’80-ih godina prošlog veka, prenosi portal CdM.

Hotel će, kako je rekao, biti uklonjen najkasnije za 60 dana, a na njegovom mestu planira se izgradnja novog, četvorospratnog hotela, koji će zadovoljavati sve standarde hotela sa pet zvezdica.

„Izgradnja će početi nakon prikupljanja neophodnih saglasnosti. Planirana je investicija u vrednosti oko 70 miliona evra, a radovi na izgradnji trajaće dve i po godine“, naveo je Bencun, preneo je Tanjug.

Prema njegovim rečima, očuvanje prirodnog bogatstva i kulturnog nasleđa ovog predela bio je prioritet „Adrijatik propertisa“ i Vlade Crne Gore pri izboru projektnog rešenja prema kojem će se graditi novi hotel, a cilj je unapređenje turističke ponude.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala