„Nisu poput onih u Srbiji“: KFOR započeo vežbe na severu Kosova

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPripadnici italijanskog KFOR-a u Prištini
Pripadnici italijanskog KFOR-a u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol KFOR-a Vinčenco Graso izjavio je za Tanjug da su vežbe najavljene za naredne dane na severu Kosova već otpočele i dodao da tu nema nikakve vojne aktivnosti, već da je cilj KFOR-a da bude „vidljiviji“.

„Vežbe su već u toku, ali to nije nikakva posebna ili vojna aktivnost, radi se o pokretima naših vozila, patrolama, da budemo vidljiviji. Dakle, nema vojne aktivnosti, ovo nisu vežbe poput onih kakve ste imali u Srbiji“, rekao je Graso.

Upitan zašto su vežbe pokrenute sada, on je kazao da „nema nekog posebnog razloga“, a na pitanje koliko je planirano da traju, Graso nije imao precizan odgovor i rekao je samo da bi trebalo da se održavaju „narednih dana“.

Prethodno je putem Fejsbuka KFOR saopštio da će „narednih dana izvesti neke vežbe na severu Kosova“.

„Trupe KFOR-a će krenuti i rasporediti se duž glavnih puteva u skladu sa mandatom u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Ovo je normalna aktivnost, koja nema veze sa bilo kakvom posebnom pretnjom ili zabrinutošću. Situacija je pod kontrolom, i KFOR nastavlja sa zaštitom svih građana na Kosovu, kao što je to radio od 1999. godine“, piše u postu KFOR-a na ovoj društvenoj mreži.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala