Osnovnih životnih namirnica na Kosovu i Metohiji za sada ima dovoljno

Pratite nas
Zaliha osnovnih životnih namirnica na Kosovu i Metohiji još ima i građani su solidarni, pa kupuju samo ono što im je potrebno na dnevnom nivou, a ne veće količine, izjavio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.
Roba široke potrošnje iz Srbije se i dalje nalazi u prodaji na KiM - Sputnik Srbija
Stigli pojedini lekovi i neke dnevne novine na Kosovo i Metohiju

„Zaliha još ima, posebno onih sa dužim rokom trajanja, važna je solidarnost i nema stvaranja zaliha, ljudi kupuju ono što im je potrebno na dnevnom nivou. I naši privrednici pokazali su da su solidarni sa građanima, neće biti podizanja cena“, rekao je Simić za televiziju „Pink“.

Upitan da li se građani plaše, on je odgovorio da se nisu plašili ni kada su se čuli rafali i kada je izvršeno brutalno hapšenje i upad na sever KiM.

„Mi smo za sve ove godine na neki način otupeli i navikli na stalne tenzije. To je sastavni deo našeg života, što znači da se ne mirimo sa svime što se dešava, već time pokazujemo svoju odlučnost da bez obzira na pritiske ostanemo i opstanemo na ovim prostorima“, kazao je Simić.

On je poručio da će se srpski narod gandijevski, demokratski i mirno suprotstaviti namerama Prištine da se otežaju uslovi života u kojima Srbi žive. Simić ističe da je čak i onima koji su bili optimisti i imali tračak nade da će Priština povući odluku, sada jasno da to neće učiniti.

Simić kaže da se i Albanci u Prištini i južno od Ibra suočavaju sa povećanim cenama, ali da ćute i to prihvataju.

„Verovatno to shvataju kao nus pojavu pritiska na Srbe na Severu kako bi se iselili sa ovih prostora i to je razočaravajuće“, rekao je Simić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala