Haradinaj sa Ramom: Očekujem ujedinjenje ekonomija Kosova i Albanije

© AP PhotoAlbanici sa zastava
Albanici sa zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je u Peći da očekuje „ujedinjenje ekonomija“ Kosova i Albanije.

Haradinaj je otvarajući zajedničku sednicu sa Vladom Albanije rekao da je uveren da će potpisivanjem devet sporazuma i protokola Prištine i Tirane dovesti da u bliskoj budućnosti „naše dve ekonomije budu ujedinjene“, prenela je prištinska agencija „Kosova pres“.

Edi Rama - Sputnik Srbija
Sto odsto: Nova provokacija Prištine i Tirane uoči zajedničke sednice u Peći

Haradinaj je kazao da zna da građani Kosova i Albanije očekuju više od „dve vlade“, te da će one nastaviti da sarađuju, rade i suočavaju se sa mnogim izazovima.

„Danas je Kosovo tačka za kontakt sa EU, SSP i istovremeno ispunjava sve kriterijume za liberalizaciju viza i očekuje da Evropska unija to ispoštuje“, naglasio je Haradinaj, preneo je Tanjug.

U Peći je danas počela zajednička sednica takozvane kosovske vlade i Vlade Albanije, a na samom početku albanski premijer Edi Rama izjavio je da je razočaran pristupom Evropske unije prema kosovskoj nezavisnosti i slobodnom kretanju građana.

Istovremeno sa početkom sednice, ispred hotela u Peći, u kojem se održava sednica, traje protest porodica ubijenih Albanaca u Kumanovu, maja 2015. godine.

Prištinski mediji izveštavaju da je Peć ukrašena zastavama Albanije i Kosova, koje su ostavljene povodom ove sednice, ali i predstojećeg obeležavanja Dana albanske zastave, u sredu 28. novembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala