Crni petak, ali u Srbiji

Energija Sputnjika s Jelicom Putniković
Energija Sputnjika s Jelicom Putniković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Već tradicionalno u petak posle Dana zahvalnosti u SAD sledi Crni petak. Rasprodaje su mamac da potrošači odu u crno, čak crveno sa svojim budžetom, a u Americi nije retkost da bude i tuče, često sa smrtnim ishodom. U pripravnosti je i policija jer histerija rasprodaje često izaziva pravi haos u prodavnicama i tržnim centrima.
Crni petak, ali u Srbiji

Manija Crnog petka stiže polako i na Balkan, ali retki su prodavci koji cene spuštaju na tek 10 odsto prvobitne. Kupci se, ipak, nadaju da će jeftinije proći i guraju se ispred rafova, uglavnom, odeće i bele tehnike. U Srbiji, gde mnoge trgovce nije blam da stave veliki natpis „rasprodaja“, a cenu koriguju tek za koji dinar, sam pojam rasprodaje tek treba da „zaživi“ u pravom značenju te reči.

U današnjoj emisiji „Energija Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa Verom Vidom, predsednicom Upravnog odbora Centra za edukaciju i zaštitu potrošača, i profesorom dr Goranom Radosavljevićem sa Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) o tome da li će i kada Crni petak potrošačima doneti prave rasprodaje kao na Zapadu, odnosno kada će to prestati da bude samo marketinški trik snalažljivih trgovaca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala