Crna Gora: Za dobrovoljno služenje vojske plata 250-300 evra

Pratite nas
Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse crnogorskog Ministarstva odbrane Mihailo Volkov izjavio je danas da bi vojnička plata u toj zemlji tokom trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka trebalo da bude između 250 i 300 evra.

Volkov je u Jutarnjem programu RTCG najavio da će Ministarstvo odbrane s mladićima koji će biti upućeni na vojničku obuku zaključiti ugovor kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

„Taj mladi čovek će imati obezbeđenu ishranu, smeštaj, vojničku opremu, uniformu, osiguranje u slučaju povrede, naknadu putnih troškova i imaće obezbeđenu vojničku platu. Očekujem, saglasno budžetu za narednu godinu, da ta vojnička plata bude između 250 i 300 evra, što je zaista kvalitetno i motivišuće“, rekao je Volkov.

On je najavio da će se „budući vojnici upoznavati sa vojnim propisima, tradicijom vojske i države Crne Gore, proći će obuku rukovanja naoružanjem, a imaće mogućnost da rukuju sa najmanje četiri puške“.

RTCG navodi da bi oglas crnogorskog Ministarstva odbrane trebalo da bude objavljen krajem ove ili početkom naredne godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala