Traže da na fakturama piše „Republika Kosovo“: Ni danas nema srpske štampe na KiM

© Sputnik / Nenad ZorićSavremeni metodi personalizacije sadržaja (kakvi se na primer koriste u filtriranju „njuzfida“ na Fejsbuku) onemogućavaju korisnike da objektivno sagledaju situaciju zato što su praktično izolovani od alternativnih mišljenja
Savremeni metodi personalizacije sadržaja (kakvi se na primer koriste u filtriranju „njuzfida“ na Fejsbuku) onemogućavaju korisnike da objektivno sagledaju situaciju zato što su praktično izolovani od alternativnih mišljenja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ni danas na Kosovu i Metohiji nema srpske štampe, a kako je za Tanjug rekao Zvezdan Mihajlović iz firme „KiM Beokolp“, neće je biti ni sutra, s obzirom na to da kosovski carinici traže da na svim fakturama piše „Republika Kosovo“.

„Danas i sutra neće biti štampe, a od ponedeljka ćemo videti. Mi smo bili spremni da platimo taksu od 100 odsto na svu štampu, ali carinici sada traže i da piše ’Republika Kosovo‘ na svim fakturama“, rekao je Mihajlović.

Trg u severnom delu Kosovske Mitrovice - Sputnik Srbija
U Mitrovici mirno, četvorica uhapšenih danas pred sudijom

Naveo je da će ta firma sačekati odluku Beograda kada je reč o taksama koje je uvela Priština na srpske proizvode.

„Ne želimo da odstupamo od odluka Vlade Srbije, a ni nama nije u interesu da na fakturama piše ’Republika Kosovo‘“, rekao je Mihajlović.

On je juče u izjavi za Tanjug kazao da zbog istog problema nije bilo srpske štampe na kioscima na KiM.

Dodao je i da je firma „KiM Beokolp“, koja je distributer srpskih dnevnih i nedeljnih novina za celo Kosovo i Metohiju, plaćala od 7. novembra takse od 10 odsto koje su ranije uvele prištinske vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala