„Kraj poverenja u NATO“: Vučić preneo važnu poruku Čepurinu (foto)

© Tanjug / Dragan KujundžićAleksandar Čepurin na sastanku sa Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić u Predsedništvu Srbije
Aleksandar Čepurin na sastanku sa Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina da Srbija nema više razloga da ima poverenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU — izmišljotina.

Li Mančang sa Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija
Vučić poslao poruku predsedniku Kine povodom krize na Kosovu
Predsednik Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom i zahvalili mu što Rusija razume šta se tačno dešava na Kosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u celom regionu, prenosi Tanjug.

Vučić je naglasio da je reč o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali i da nema više razloga da ima poverenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU — izmišljotina.

Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da veruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i pretnjom konfrontacijama.

© Sputnik / Dragan KujundžićSastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom u Predsedništvu Srbije
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom u Predsedništvu Srbije

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala