Gradonačelnik Kosovske Mitrovice: Pozivamo predsednika Vučića da nas spase

© Foto : Youtube/Nenad RadosavljevicGradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić
Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Kosovske Mitrovice izjavio za televiziju „Prva“ da nema nikakve informacije u kojem su pravcu odvedena četvorica jutros uhapšenih Srba, ali je ponovio da su prilikom privođenja brutalno pretučeni. Rakić je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da spase Srbe ne KiM.
Policija tzv. Kosova - Sputnik Srbija
Drama na KiM, u „bitku“ uključene i velike sile (video, foto)

On je ponovio da su pripadnici Rosu upali rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i da je akcija sprovedena na više lokacija.

Prema njegovim rečima, izgovor im je bio da te osobe hapse zbog pronalaska osumnjičenih za ubistvo jednog od lidera Srba Olivera Ivanovića. Međutim, Rakić sumnja u tu verziju, jer smatra da je reč o skretanju teme sa jučerašnjih događaja.

„Da se nisu povukli na ulicama bi se vodio rat“, dodao je on.

On je rekao da je pozvao zvaničnike Kfora da dođu u severni deo Kosovske Mitrovice i da objasne narodu svoju jučerašnju izjavu da sve drže pod kontrolom i da nema pomeranja snaga pripadnika Rosu.

Za to vreme na Trgu kod spomenika knezu Lazaru okupio se veliki broj građana, koji su, kako kaže Rakić, uznemireni zbog jutrošnjih dešavanja. Rakić je pozvao građane na uzdržanost, a za podne je zakazan protest.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala