Optužena za „državni udar“ iz suda pobegla u Ambasadu Srbije u Podgorici (video)

© Sputnik / Nebojša PopovićMost u Podgorici
Most u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državljanka Srbije Branka Milić, optužena u slučaju „državni udar“, nalazi se u Ambasadi Srbije u Podgorici. Ona se u pratnji svojih advokata uputila u prostorije Ambasade Srbije, nakon što joj je tokom današnjeg suđenja sudija Suzana Mugoša odredila pritvor.

„Moja branjenica se nalazi u Ambasadi Srbije. Ovo je bio iznuđen potez. Neće izlaziti niti će se za sada pojavljivati na suđenju. Uostalom, sve zavisi od nje“, kazao je advokat Jugoslav Krpović. 

Ona je ranije danas izašla iz sudnice Višeg suda u Podgorici, poručivši da je revoltirana odnosom suda prema njoj, nakon čega joj je sudija Suzana Mugoša odredila pritvor.

Advokat Miroje Jovanović je kazao da je Milićeva danas pristupila sudu, iako je juče završila u Urgentnom centru. On je kazao da su odbijeni svi zahtevi odbrane za izuzeće, već da je Milićevoj određen pritvor.

„Donela je pravu odluku, sada je u Ambasadi Srbije, čiji je ona državljanin i ona će tu i ostati“, naglasio je Jovanović. 

On je dodao da će Milićeva ostati u prostorijama Ambasade Srbije sve dok joj ne bude ukinuto rešenje o pritvoru.

„Obavljaju se određene konsultacije, niko ne može da je odavde izbaci ili uhapsi. Obraćanje svojoj Ambasadi je zakonito“, kazao je Jovanović.

Podsetimo, pored Branke Milić, u suđenju veka za „državni udar“ u Crnoj Gori optuženi su i ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se, kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću, sudi u odsustvu. 

Na optuženičkoj klupi su takođe i Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev vozač Mihailo Čađenović, kao i srpski državljani Kristina Hristić, Srboljub Đorđević, Dragan Maksić i Milan Dušić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala