Srbi na KiM sutra u podne protestuju zbog mera Prištine

© Sputnik / Dejan NedeljkovićProtest u Kosovskoj Mitrovici
Protest u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
U srpskim sredinama na KiM — Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu — sutra u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvođenja taksi na srpsku robu.

Ramuš Haradinaj u intervjuu sa Milomirom Marićem - Sputnik Srbija
Haradinaj poslao pismo EU i svim ambasadorima: Prisilite Srbiju, ne možemo više!
Predstavnici Srba sa Kosova obavestili su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim su imali sastanak, da ne mogu da budu „nemi posmatrači“ povodom mera Prištine. Tim protestima će se tražiti od međunarodne zajednice da primora Prištinu da povuče odluku, rekao je gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić.

On je rekao da će, u suprotnom, od utorka nastaviti proteste u drugom obliku.

„Nećemo dozvoliti da deca nemaju osnovne namirnice“, rekao je Rakić i istakao da je situacija južno od Ibra još gora.

On je rekao i da će možda biti blokade puteva i da će se protesti održati u Zdravstvenom centru, kao i u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

„Priština našu ruku pomirenja uvek vidi kao našu slabost i nastavlja svojim putem“, rekao je Rakić novinarima posle sastanka sa Vučićem i dodao da je predsednik Srbije tražio od predstavnika Srba da protesti budu mirni, preneo je Tanjug.

Protesti će biti održani na više lokacija uz podršku radnika Kliničkog centra, u kojem postoje zalihe kiseonika za deset dana kao i uz podršku zaposlenih u Studentskom centru, koji ima zalihe hrane za sedam dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala