Haradinaj odgovorio Briselu: Evo kada ćemo ukinuti carine

© AP PhotoVlada Kosova
Vlada Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj reagovao je na poziv Evropske unije da Priština povuče odluku o povećanju poreza na srpsku robu za 100 odsto, poručivši da će to biti učinjeno kada Beograd prekine „agresiju Srbije“, prenela je „Gazeta ekspres“.
Johanes Han u Vili Mir u Beogradu. - Sputnik Srbija
Han: Odluka Prištine mora odmah biti povučena

Haradinaj je rekao da takva odluka nije bila neočekivana, te da je on više puta upozoravao da prethodno uvedeni porez može biti samo povećan.

Na pitanje o reakciji predsednika Srbije Vučića, koji je sinoć imao sastanke sa ambasadorima Rusije, Kine i zemalja Kvinte, i održanoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, Haradinaj je za T7 rekao da je Kosovo bilo dovoljno tolerantno i da su čekali da Evropska unija zaustavi agresiju Srbije, ali da se to nije dogodilo, prenosi Tanjug.

Navodi se da je Haradinaj kazao i da se dijalog između dve države ne bi dogodio „da nije bilo poštovanja Kosova prema Srbiji“.

Haradinaj je istakao da je odluka o povećanju poreza odluka „suverenog Kosova“ i da situacija može biti dovedena u normalu ako „agresija Srbije prestane“, ako se bude poštovao energetski sporazum i ako se bude poštovalo još mnogo toga.

„Oni žele da nas drže u zamrznutom konfliktu. Mi smo tolerisali mnoge stvari u nadi da će međunarodna zajednica pronaći rešenje, ali mi ga ne vidimo“, poručio je Haradinaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala