Komandir policijske stanice u Ranilugu: Nisu oduzimane tablice, kazna zbog pojasa

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIPolicija samoproglašene države Kosovo
Policija samoproglašene države Kosovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandir policijske stanice u Ranilugu, poručnik Nebojša Popović tvrdi da nisu tačne informacije da kosovska policija oduzima srpske registarske tablice na teritoriji te opštine, kao i da su vozila zaustavljali policajci u civilu, javlja RTK 2 na srpskom jeziku.

Prethodno je RTK 2 na srpskom jeziku javio da pripadnici kosovske policije u civilu oduzimaju srpske registarske tablice u selima Ranilugu i Velikom Ropotovu.

Pozivajući se na nezvanične informacije, RTK 2 je naveo da su policajci u civilu zaustavljali vozila sa tablicama centralne Srbije, a vozačima uručivali saobraćajne kazne i slali ih kod sudije za prekršaje.

Proslava prijema Albanije u NATO na ulicama Tirane 5. aprila 2009. - Sputnik Srbija
Kosovski policajci u civilu skidaju srpske tablice!

„To je dezinformacija. Vozilo je zaustavljeno na ulazu u Ranilug. Vlasniku vozila je izrečena kazna zbog nevezivanja pojasa. Nema veze sa istinom da su mu oduzete tablice ili da mu je izrečena neka druga kazna“, rekao je Popović za RTK 2.

On je dodao da su kontrolu vozila izvršili policajci u službenoj uniformi, a ne pripadnici policije u civilu.

Prethodno je jedan od očevidaca potvrdio da je policija oduzimala tablice pod izgovorom da kada „ne može RKS u Srbiji, ne mogu ni srpske tablice na Kosovu“.

Kako je navedeno, policija je takođe zaustavljala i vozila sa RKS i KS tablicama, ona su detaljno proveravana, a od vozača su tražili kompletnu opremu od prve pomoći, preko lanaca, do „obaveznog“ posedovanja ćebeta u gepeku automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, desetak vozača je upućeno kod sudije za prekršaje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala