Vučić: Ne razumem, da li je bilo moguće da oni ne budu na našoj strani!

© Tanjug / DIMITRIJE GOLL/Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas zemljama koje nisu glasale za ulazak Kosova u Interpol, kao i onima koje su bile uzdržane i dodao da je bio iznenađen glasanjem Kazahstana, koji je glasao za članstvo Prištine, te da je očekivao da će Paragvaj biti uzdržan.

Vučić je u izjavi za tv Pink istakao ogroman američki pritisak na zemlje Latinske Amerike, kao i na zemlje iz Azije, Evrope.

„U jednom momentu smo mislili da će Slovačka da glasa protiv nas, pa su bili uzdržani. Hvala im na tome“, rekao je Vučić.

Logo međunarodne organizacije Interpol u Lionu - Sputnik Srbija
Spisak: Ko je bio uz Srbiju, a koji naši susedi za Kosovo

„Ono što je za nas bilo iznenađenje u tom smislu, ja sam sebi postavio pitanje — da li je moguće da nisi razumeo da će tamo nešto da rade… tražićemo objašnjenje, ne razumem da je bilo moguće da Kazahstan ne bude na našoj strani. To je za mene bilo veliko iznenađenje“, rekao je Vučić.

S druge strane, kaže, bilo je i mnogo pozitivnih iznenađenja kao što je glasanje Japana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Bilo je mnogo pozitivnih iznenađenja na koje sam ponosan, imate jedan Japan, jedini iz Grupe 7 koji je bio uzdržan prvi put“, kaže predsednik.

On je zahvalio japanskoj vladi na tom stavu podsećajući da je japanski premijer Šinzo Abe bio gost Srbije.

Takođe, zahvalio se Rumuniji, koja je glasala za Srbiju, kao i Grčkoj.

„Ispade da najmanje pominjemo zemlje koje su su glasale protiv ulaska Prištine u Interpol. Hoću da se zahvalim Kini, Rusiji, Argentini, Brazilu, Namibiji, Maroku, Surinamu, svima“, rekao je Vučić.

Neke zemlje, kazao je, nisu ni stigle da glasaju u drugom krugu, a u uvodnom delu su bile protiv i stavljanja glasanja na dnevni red.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala