Kremlj: Snažan pritisak da ruski general ne bude izabran za šefa Interpola

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izrazio je žaljenje što ruski general Aleksandar Prokopčuk nije izabran za šefa Interpola i istakao da postoji mnogo navoda o tome da je pritisak da se to ne dogodi bio poprilično snažan.

„Iskreno govoreći, ne raspolažem informacijom kako je glasanje proteklo. Međutim, glasanje je glasanje, održano je i nisu mi poznati faktori koji bi mogli da utiču na njihovu legitimnost“, rekao je Peskov.

Kim Čon Jan - Sputnik Srbija
Interpol izglasao: Južnokorejac na čelu organizacije

On je izrazio žaljenje što ruski kandidat nije izabran i dodao da je očigledno da je pritisak čitavog niza zemalja da se to ne dogodi bio poprilično snažan.

Portparol Kremlja je naveo i da nema razloga zašto se Moskva ne bi složila sa izborom južnokorejskog predstavnika Kim Džong Jana za šefa Interpola.

Oglasila se i portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Irina Volk, koja je rekla da će Prokopčuk, uprkos tome što nije izabran za šefa svetske policijske organizacije, nastaviti da radi u Interpolu kao potpredsednik za Evropu.

Kako je rekla, on će i dalje ostati na tom mestu na kojem je od 2016. godine.

„Njegov rad će se kao i pre fokusirati na jačanje pozicije Interpola u međunarodnoj policijskoj zajednici i povećanju efikasnosti aktivnosti organizacije“, rekla je Volkova.

Podsetimo, na mesto predsednika Interpola izabran je južnokorejski kandidat Kim Džong Jang (57), koji je na mestu vršioca dužnosti predsednika bio od kraja septembra kada je dotadašnji šef Interpola uhapšen u Kini zbog optužbi za korupciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala