Cipras dolazi u Rusiju po produžetak „Turskog toka“

© EPA / Orestis PanagiotouPredsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Grčke Aleksis Cipras tokom sastanka u Atini.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Grčke Aleksis Cipras tokom sastanka u Atini. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Produžetak gasovoda „Turski tok“, kojim se ruski prirodni gas doprema do Turske, biće jedna od tema razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom posete grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Moskvi, izjavio je neimenovani grčki zvaničnik koji je upoznat sa pripremom ovog susreta.
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan na ceremoniji završetka postavljanja morskog dela Turskog toka - Sputnik Srbija
Putin i Erdogan otvorili „Turski tok“ (video)

Kako je rekao, Cipras će, pored Putina, o ovom pitanju razgovarati i sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevom. Njegov dolazak u Moskvu će, kako ukazuje, označiti i kraj diplomatskog konflikta koji je postojao između Moskve i Atine.

„Kada je reč o energetici, Grčka je zainteresovana za produženje ’Turskog toka’, to se moglo jasno razumeti i nakon javnih obraćanja tamošnjih zvaničnika. Grčka je zainteresovana za strateške investicije iz Rusije“, rekao je.

Istakao je i da će mimo energetike grčki i ruski zvaničnici u Moskvi razgovarati i o drugim pitanjima, kao što su Sirija, istočno Sredozemlje, ali i Turska, Kipar, kao i odnosi Rusije i Evropske unije i NATO-a.

Izvor je dodao i da Grčka nastavlja da se pridržava čvrste pozivije, a to je da je jedino rešenje svih problema – dijalog.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala