Skot čestitao Srbiji

Pratite nas
Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot je rekao da je ishod glasanja na Generalnoj skupštini Interpola diplomatska pobeda Srbije i uputio čestitke srpskom državnom vrhu.

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot izjavio je da je za SAD razočaravajuća odluka Interpola da Kosovo ne postane član te organizacije, ali je dodao da je diplomatija u međunarodnim organizacijama bitka među raznim pogledima i da se Srbija borila za svoj pogled, što on ceni.

Dečak nosi srpsku zastavu - Sputnik Srbija
Mitrovica slavi srpsku pobedu, Kfor u pripravnosti (video)

„To je razočaravajuće za nas, ali to je odluka Interpola“, rekao je Skot novinarima u Beogradu, komentarišući odluku Generalne skupštine te organizacije.

„Koliko sam razumeo, više zemalja je glasalo za Kosovo, nego protiv, ali zbog pravila Interpola to nije prihvaćeno. To znači da će biti još teže za Kosovo da vidi liste Interpola, ali će to moći preko Unmika“, rekao je Skot.

Komentarišući saopštenje ambasade SAD u Prištini da je odluka plod kampanje pritiska Srbije, Skot kaže da je diplomatija u međunarodnim organizacijama uvek bitka među različitim pogledima.

„Srbija ima svoj pogled, borila se za svoj pogled i to cenim“, rekao je Skot.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala