Nedostaje još šest pisama za glasanje o poverenju Terezi Mej

© AP Photo / Kirsty O'Connor/PABritanska premijerska Tereza Mej
Britanska premijerska Tereza Mej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protivnicima britanske premijerke Tereze Mej iz njene Konzervativne stranke nedostaje još šest pisama o nepoverenju, da bi bio skupljen dovoljan broj za pokretanje glasanja o poverenju predsednici Vlade.

Britanski „San“ izvestio je da su 42 poslanika Konzervativne partije pružili čvrste garancije da su poslali pisma o nepoverenju Terezi Mej, a 48 pisama je potrebno da bi postupak bio pokrenut, podseća Rojters.

Tereza Mej - Sputnik Srbija
Trese se Ostrvo: Uskoro glasanje o nepoverenju Terezi Mej

„San“ je, kako se navodi, izvestio da je 25 poslanika javno kazalo da je poslalo pismo, a da je ostalih 17 privatno reklo da je pisalo Grejemu Brejdiju, predsedavajućem torijevskog komiteta, koji sakuplja listu sa imenima onih koji su poslali pisma.

Britanska premijerka juče je izjavila da, prema informacijama kojima ona raspolaže, još nije prikupljen neophodan broj glasova da bi se o njenom poverenju izjašnjavala Konzervativna stranka.

„Koliko ja znam, nije“, rekla je Mejova za „Skaj njuz“, odgovarajući na pitanje da li je ispunjen prag za formalno glasanje o poverenju, preneo je Rojters.

Da bi glasanje o poverenju bilo pokrenuto, neophodno je da 48 poslanika iz premijerkine Konzervativne stranke preda pismo predsedavajućem odbora zaduženom za stranačko vođstvo.

Da toliki broj zahteva nije još stigao, potvrdio je ranije za Bi-Bi-Si i predsedavajući tog odbora Brejdi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala