London zbog „ruskih hakera“ uvodi ministra za sajber bezbednost?

CC0 / / Haker - ilustracija
Haker - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanske vlasti nameravaju da zbog pojačane aktivnosti ruskih hakera otvore novu funkciju unutar Vlade – ministar za sajber bezbednost, koji bi umeo da pruži adekvatan odgovor na „trku u naoružanju“ koja je u toku u sajber prostranstvu i zaštitio nacionalne institucije, piše list „Dejli mejl“.
Hakovanje - Sputnik Srbija
SAD optužile sedmoricu navodnih ruskih oficira za hakovanje

Kako navodi list, Ujedinjena komisija za strategiju nacionalne bezbednosti Velike Britanije objavila je izveštaj u kojem se navodi da je protekle godine Britanija pretrpela veliki broj sajber napada na zdravstveni sistem, zatim na energetsku infrastrukturu, ali i na telekomunikacije zemlje.

Štaviše, prema rečima rukovodioca Nacionalnog centra za sajber bezbednost Kirana Martina, Rusija se već poprilično infiltrirala u britansku sajber infrastrukturu, te je u stanju da špijunira, ali i da sprovodi destabilišuće akcije u budućnosti.

Kako ističe, hakeri koje podržavaju pojedine zemlje postepeno prelaze od špijunaže i krađe intelektualne svojine na svojevrsne napade na infrastrukturu zemalja-protivnika, što može da nanese osetne probleme, kao što je to bio slučaj sa virusom „Vonakraj“ prošle godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala