Finska nema dokaza da se izvor smetnji za rad dži-pi-es sistema nalazio u Rusiji

© SputnikNavigacija Jandeks na telefonu
Navigacija Jandeks na telefonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Finska nije iznela nikakve dokaze da se izvor smetnji za rad globalnog satelitskog navigacionog sistema (dži-pi-es) nalazio u Rusiji, saopštila je ruska ambasada u toj zemlji, nakon što je ruski ambasador otišao u tamošnji spoljnopolitički resor na konsultacije.
Predsednička palata u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Finska: Rusija dovodi u pitanje bezbednost letelica

Ruski ambasador je tokom susreta sa finskim zvaničnicima objasnio da je za Rusiju bezbednost letova podjednako važna kao i za Finsku.

„Istovremeno, naglasio je i da Rusija nije dobila nikakve dokaze da se izvor smetnji nalazio u Rusiji i dodao da je za temeljnu istragu potreban dijalog na stručnom nivou, kao i saradnja adekvatnih službi“, naglašava ambasada.

Finska je, dodaje se, saglasna da je neophodno pojačati razmenu informacija između dveju zemalja, što će omogućiti da se operativnije reaguje na bilo kakve slučajeve u budućnosti, navodi Ambasada.

Podsetimo, ambasadoru Rusije u Helsinkiju Pavlu Kuznjecovu izražena je zabrinutost zbog narušavanja rada globalnog satelitskog navigacionog sistema (dži-pi-es) i pretnju bezbednosti za letelice, saopštilo je ranije Ministarstvo spoljnih poslova Finske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala