Zaharova: „Tajms“ u crtaću vidi pretnju, a ne primećuje stradanje stanovnika Donbasa

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uvek je lakše da se vidi „hibridni rat“ u crtanim filmovima, a pri tome se ne primećuje, na primer, kako oružane snage Ukrajine pucaju na svoje civile u Donbasu, izjavila je za list „Vzgljad“ portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Vrlo pogodna pozicija. S jedne strane, čuvaju se vrednosti koje Zapad čvrsto brani, odnosno ’suprotstavljanje pretnjama‘. Sa druge strane, kada se radi o onome što im je od koristi, onome što odgovara njihovim geopolitičkim interesima, stoji se po strani, bez kritike“, naglasila je Zaharova.

Prethodno je Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku konstatovala da ako Maša iz ruskog crtaća „Maša i Medved“ simbolizuje savremenu Rusiju, onda treba razmisliti šta predstavlja Tom iz američkog crtanog filma „Tom i Džeri“.

Ugledni britanski list „Tajms“ juče je posvetio svoje izdanje ruskom crtanom filmu, koji pobija rekorde, kao sredstvu „meke moći“ Rusije i elementu „propagande Kremlja“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala