U Rumuniji pronađena Pikasova slika iz velike krađe od pre šest godina

© Fotolia / RaresgudPanorama Bukurešta, prestonice Rumunije
Panorama Bukurešta, prestonice Rumunije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slika za koju se veruje da je jedna od ukradenih iz muzeja „Kunsthal“ u Roterdamu 2012, godine pronađena je u Rumuniji, saopštilo je danas tužilaštvo te zemlje.
Kim Kardašijan - Sputnik Srbija
Da li je „Pink Panter“ opljačkao Kim Kardašijan?

Rojters prenosi da se veruje da je pronađena slika delo „Arlekinova glava“ Pabla Pikasa, koja je ukradena u pljački 2012.

U toj pljački, jednoj od najdramatičnijih u svetu, lopovi su ukrali sedam slika, među kojima su slike Pabla Pikasa, Kloda Monea, Anrija Matisa, a koje su zajedno vredne milione evra, podseća agencija.

Iako su vođa kriminalnog prstena i njegovi saučesnici uhapšeni i osuđeni 2013. godine, nijedno od umetničkih dela nije bilo pronađeno, a stručnjaci su verovali da su počinioci spalili najmanje tri dela da bi sakrili tragove.

„Istražitelji za borbu protiv organizovanog kriminala istražuju okolnosti u kojima je slika koju je potpisao Pablo Pikaso, vredna 800.000 evra, pronađena u subotu uveče u Tulči“, saopštili su istražitelji, preneo je Tanjug.

Oni su naveli da su dva Holanđanina došla u holandsku ambasadu u Bukureštu sa slikom, tvrdeći da su je pronašli u jugoistočnom rumunskom gradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala