Palma u poseti Egiptu, uz zvuke „Bože pravde“ uzjahao kamilu (video)

Pratite nas
Privredno-politička delegacija grada Jagodine, na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine Grada Jagodina Draganom Markovićem Palmom, boravi u radnoj poseti Egiptu.

Za Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner oblasti Crvenog mora, general Ahmed Abdulah je priredio doček kakav nije priređen za strane političare još od vremena SFRJ i Josipa Broza Tita. Domaćini iz Mars Alama su se potrudili da se delegacija grada Jagodine na svakom koraku oseća kao kod kuće. 

Od crvenog tepiha na aerodromu, preko brojnih poseta privrednim objektima i spomenicima kulture, do sastanaka sa privrednicima iz Egipta.

Na sastanku kojem su prisustvovali članovi delegacije iz Jagodine i privrednici Mars Alama, guverner Crvenog mora Ahmed Abdulah, Marković je na predlog Ivice Dačića zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, mada je od domaćina dobijen odgovor da nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju, prenose „Novosti“.

General Abdulah i Marković su se dogovorili da Jagodina dobije pet hektara zemlje na obali, tako da je pored Egejskog, taj grad „izašao“ i na Crveno more. Jagodina će dati isto toliko zemljišta Mars Alamu u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike. Marković je takođe predložio razmenu studenta.

„Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije“, rekao je Marković.

Na sastanku su se predstavili privrednici domaćina i privrednici iz Jagodine. Privrednici iz Egipta su predložili osnivanje Poslovnog saveta Egipat–Srbija.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, u veoma lepom ambijentu, gde su se domaćini potrudili da pokažu koliko im je važna poseta delegacije iz Jagodine.

Pustinjom se vijorile zastave Srbije i Egipta. Na predlog domaćina, Marković je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne. Marković i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala