Izbor je jasan: Govor Tereze Mej koji je Britanija čekala

© Matt DunhamTereza Mej
Tereza Mej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska premijerka Tereza Mej poručila je večeras da će se boriti da sačuva svoj dogovor o bregzitu sa EU jer veruje da je on u najboljem interesu građana.
Tereza Mej na transparentu na protestu zbog Bregzita - Sputnik Srbija
Tereza Mej — hod po mukama (video)

„Svim svojim bićem verujem da je kurs koji sam postavila ispravan za našu zemlju i sve naše ljude“, rekla je Mejova na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Ona je rekla da niko nije izneo alternativan predlog nacrtu dogovora o bregzitu koji su postigli EU i Britanija, prenosi Tanjug. 

Upozorila je da ako se ne nastavi sa tim sporazumom niko ne može sa sigurnošću da zna koje će posledice uslediti. Bio bi to korak ka neizvesnosti, dodala je ona.

Mejova je ranije danas rekla poslanicima da imaju jasan izbor — ili da podrže njen sporazum o bregzitu, ili da Evropsku uniju Velika Britanija napusti bez sporazuma, ili da bregzita uopšte ne bude.

„Izbor je jasan: možemo da izađemo bez sporazuma, možemo rizikovati da bregzita uopšte ne bude, ili možemo izabrati da se ujedinimo i podržimo najbolji dogovor koji se može postići“, rekla je Tereza Mej, prenosi Rojters. 

Prethodno je nekoliko ministara podnelo ostavke u znak protesta zbog sporazuma premijerke Tereze Mej s Briselom o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala