Prva reakcija Kremlja: Šta je Putin rekao Tačiju

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaHram Vasilija Blaženog u Kremlju, Moskva
Hram Vasilija Blaženog u Kremlju, Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin je kratko razgovarao sa predsednikom privremenih institucija Kosova Hašimom Tačijem u Parizu. On je ukazao Tačiju da Priština treba da postigne konsenzus sa Beogradom i rekao mu da će Rusija podržati zajedničku odluku Beograda i Prištine, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.
Hašim Tači i Vladimir Putin na Mirovnom forumu u Parizu - Sputnik Srbija
Tači otkrio detalje razgovora sa Putinom

„To nije bio klasičan sastanak. To je bio razgovor na marginama događaja. Putin je razgovarao sa velikim brojem učesnika događaja koji su održanu u Parizu u okviru 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata. Tači je bio jedan od njih. Oni su zaista pružili jedan drugom ruku i fotografisali se“, rekao je Peskov, komentarišući informacije o susretu.

„Prirodno, Putin je skrenuo pažnju da je potrebno pre svega pronaći konsenzus sa Srbijom. To je glavno. I naravno, on je rekao da ćemo mi podržati dogovor do kojeg dođu same strane. Drugačije ne može biti“, zaključio je portparol ruskog predsednika.

Podsetimo, Hašim Tači je nakon proslave u Parizu izjavio da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom susreta u Parizu rekao da nisu „ni prijatelji ni neprijatelji“, a da je Putin navodno rekao da je „promena ruskog stava prema Kosovu osetljivo pitanje“. RTK2 na srpskom jeziku prenela je da je Tači u intervjuu za „Klan Kosova“ ocenio da je „sastanak sa Putinom nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni“ i da je to „veliko dostignuće“ i korak za kosovsku diplomatiju.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala