Katarski list: Saudijski princ gurnuo Netanijahua u rat sa Hamasom

© AP Photo / Adel HanaObaranje palestinskih raketa iznad Izraela
Obaranje palestinskih raketa iznad Izraela - Sputnik Srbija
Pratite nas
List „Arab“, koji izlazi u Kataru, tvrdi da je naslednik prestola Saudijske Arabije princ Muhamed bin Salman pokušao da ubedi premijer Izraela Benjamina Netanijahua da počne rat protiv Hamasa, koji kontroliše Pojas Gaze.

Kako tvrdi list, princ je očekivao da će to skrenuti pažnju međunarodnog javnog mnjenja o istrazi ubistva opozicionog  novinara Džamala Hašogija. Informacije koje su se pojavile u medijima pokazuju da je on lično umešan u ovaj slučaj.

Palestinska raketa pogađa izraelski vojni autobus (video) - Sputnik Srbija
Trenutak koji je zapalio Bliski istok: Palestinska raketa pogađa izraelski autobus (video)

List „Arab“ ne navodi odakle mu informacije, ne poziva se ni na kakve izvore. Nije isključeno da se radi o pokušaju diskreditacije Saudijske Arabije koja je poznata po svojim neformalnim čvrstim vezama sa Izraelom.

Razmena vatre, započeta izraelskim vazdušnim napadom na Gazu u nedelju uveče, predstavlja jednu od najvećih eskalacija sukoba još od rata Hamasa i Izraela 2014. godine. Palestinci, s druge strane, granatiraju jug Izraela.

Najmanje šest Palestinaca, pet pripadnika Hamasa i jedan civil, poginuli su u Pojasu Gaze i u Izraelu od početka najnovijih sukoba, a za prvu žrtvu na teritoriji Izraela, još od rata u Gazi 2014, ispostavilo se da je palestinskog porekla.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala