Tramp osuo paljbu po Makronu: U Parizu su učili nemački pre nego što su stigli Amerikanci

© AP Photo / Carolyn KasterDonald Tramp i Emanuel Makron
Donald Tramp i Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp ponovo se oglasio na Tviteru. On je u seriji tvitova osuo paljbu na francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Tramp se takođe raspisao i o ceremoniji u Parizu povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, o trgovinskoj razmeni, ali i o tome zašto prvog dana u Francuskoj nije posetio groblje na kojem su sahranjeni američki vojnici, piše B 92.

„Emanuel Makron predlaže da Evropa formira sopstvenu vojsku kako bi se zaštitila od SAD, Kine i Rusije. Ali Nemačka je ta koja je učestvovala u Prvom i Drugom svetskom ratu — šta je Francuska imala od toga? Počeli su da uče nemački u Parizu pre nego što su stigli Amerikanci. Platite za NATO ili ne!“, napisao je Tramp.

​Potom je pisao i o proizvodnji vina u Francuskoj.

„Što se tiče trgovine, Francuska pravi odlično vino, ali pravi ga i Amerika. Problem je u tome što Francuska veoma otežava Americi da prodaje svoje vino Francuskoj i što naplaćuje velike tarife, dok SAD olakšavaju trgovinu francuskim vinima i naplaćuju male tarife. Nije fer, to mora da se promeni!“, dodao je on.

​„Problem je što Emanuel ima vrlo nizak rejting javnog mnjenja u Francuskoj, 26 odsto, i stopu nezaposlenosti od skoro 10 odsto. Samo je pokušavao da promeni temu. Uzgred, ne postoji zemlja sa više nacionalizma od Francuske, koja ima mnogo ponosnih ljudi — i to s pravom… Učinite Francusku ponovo velikom“, naveo je Tramp.

​Kako je još naveo, zbog lošeg vremena helikopter nije mogao da poleti do groblja, a on je predložio da ga do tamo odvezu, ali je to odbila bezbednosna služba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala