Tramvaj izleteo iz šina — poginuo pešak, šest osoba povređeno u centru Beograda (foto)

© Tanjug / Sava RadovanovićTramvaj izleteo sa šina: Nesreća na uglu Resavske i Krunske u Beogradu
Tramvaj izleteo sa šina: Nesreća na uglu Resavske i Krunske u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno u nesreći koja se dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice, kada je tramvaj iskočio iz šina. Ulica je zatvorena i za saobraćaj i za pešake. Preusmereni su tramvaji sa linija 3L, 7 i 12L, kao i autobusi sa linije 74.

Tramvaj na liniji 12L se na raskrsnici Resavske i Krunske ulice sudario sa vozilom „dačija“, nakon čega se tramvaj zaneo, prednjim delom iskočio iz šina i udario pešaka koji je preminuo od zadobijenih povreda, nezvanično saznaje RTS.

Teške povrede opasne po život zadobili su vozač tramvaja i vozač automobila „dačija“ u koji je tramvaj udario. Oni su prevezeni u Urgentni centar.

Tri putnika iz tramvaja, među kojima je i trudnica, lakše je povređeno i nalaze se u Urgentnom centru, dok je jedan putnik na Ortopediji na Banjici.

Policija je obavila uviđaj, ali je ulica još zatvorena za saobraćaj, kao i za pešake. Tramvaji na linijama 3L, 7 i 12L su preusmerene, kao i autobusi sa linije 74.

„Parking servis“ je uklonio „dačiju“, a radnici GSP-a pokušavaju da vrate tramvaj u šine, kako bi ga odvezli do najbližeg depoa. 

© Tanjug / Sava RadovanovićJedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno u nesreći koja se dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice kada je tramvaj iskočio iz šina.
Jedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno u nesreći koja se dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice kada je tramvaj iskočio iz šina. - Sputnik Srbija
Jedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno u nesreći koja se dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice kada je tramvaj iskočio iz šina.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je mesto saobraćajne nesreće i rekao da se ne pamti da se nešto slično dogodilo u Beogradu, ali da postoje sigurnosne kamere, koje će pomoći da se razjasni kako je do nesreće došlo.

„Jedina poruka koju mogu da pošaljem je da svi budemo pažljiviji u saobraćaju da nam se ovakve stvari ne bi ponovile“, rekao je Radojčić.

Direktor GSP-a Radiša Momčilović rekao je da je teško u ovom trenutku govoriti o okolostima pod kojima se nesreća dogodila, ali da, prema nezvaničnim informacijama, kojima raspolaže automobil „dačija logan“ prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja.

Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, pokosio pešaka i zaustavio se tik uz zid jedne zgrade, rekao je Momčilović.

„Imamo video-snimak u tramvaju i video-snimke sa okolnih objekata koji će nam pomoći da rasvetlimo pod kojim okolnostima se dogodila ova nesreća“, rekao je Momčilović.

Nesreća se dogodila oko 8.15.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala