„Ponavljam, nije bilo...“ Francuski ambasador se opet oglasio

© Tanjug / Tanja ValičAmbasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni
Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni iskoristio je večerašnje prisustvo na otvaranju izložbe „Kraj Velikog rata 1917—1918“ u Istorijskom muzeju Srbije, da još jednom uputi izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog, kako je rekao, protokolarne greške koja se desila na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu.

„Ponavljam da nije bilo nikakve namere da se uvredi predsednik Vučić ili srpski narod. Radi se o jednoj nespretnosti koja je za žaljenje i molim predsednika Vučića i srpski narod da prihvate naše izvinjenje“, rekao je Mondoloni novinarima posle otvaranja izložbe.

Doček Aleksandra Vučića u Parizu - Sputnik Srbija
Francuski ambasador: Molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje

On je naglasio da Francuska ne zaboravlja srpske žrtve tokom Prvog svetskog rata.

„Francuska zna da je Srbija izgubila trećinu svog stanovništva, da smo se borili rame uz rame na Solunskom frontu i mi znamo značaj proboja Solunskog fronta. Mi smo zajedno 15. septembra 1918. godine krenuli u proboj Solunskog fronta i Centralne sile su se urušile, što je i omogućilo da dođe do kraja Prvog svetskog rata“, rekao je Mondoloni.

Ambasador Francuske je još jednom ponovio da nije bilo volje da se uvredi srpski narod i da se radi isključivo o nespretnosti koja je za žaljenje.

„U Parizu je padala kiša, a u Beogradu je bilo vrlo lepo. Imali smo divnu ceremoniju koju smo upriličili na Francuskom vojnom groblju. Uz mene je tom prilikom bio potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, da bi zajedno obeležili taj trenutak, u prisustvu generala Barere koji je zamenik komandanta Kopnene vojske Francuske i sadašnjih vojnika iz pukova koji su naslednici pukova sa Solunskog fronta“, rekao je Mondoloni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala