Peskov: Nema čvrstog dogovora o sastanku Putina i Trampa u Argentini

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski kremlj
Moskovski kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zasad nema dogovorenih konkretnih aranžmana za sastanak predsednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimira Putina i Donalda Trampa, na predstojećem samitu G20 u Argentini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Stalno se menjaju okolnosti i američkih kolega, a možda će se menjati i naše. Zbog toga zasad nema nekih čvrstih dogovora, ne možemo tačno da kažemo“, rekao je Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

„Mi smo, na primer, pročitali informacije u argentinskim izvorima da Tramp namerava da skrati vreme svog boravka u Argentini na jedan dan, tako da još ne znamo kako će se to odnositi na ove planove“, dodao je portparol.

Komentarišući odnos Moskve i Vašingtona, Peskov je rekao da broj problema na dnevnom redu bilateralnih odnosa između Rusije i SAD svakodnevno raste.

Zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Rusija: Predstojeći susreti Putina i Trampa preko potrebni

Odlaganje pripreme sastanka dvojice lidera dovodi do povećanja nedostatka međusobnog poverenja, dodao je on.

Što se tiče Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, Peskov je konstatovao da je njegova dalja sudbina nejasna.

„Evropljani su zabrinuti zbog situacije sa raketama kratkog i srednjeg dometa. Mi smo zabrinuti. Nije jasno kakva će biti dalja sudbina ovog dokumenta, a što je najvažnije — nije jasno šta će dalje biti sa tim raketama. Zbog toga je neophodno sesti i razgovarati“, naglasio je Peskov.

Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp saopštio da će se Vašington povući iz Sporazuma o likvidaciji raketa. Prema njegovim rečima, Amerika će povećavati svoj nuklearni potencijal sve dok se ostali „ne opamete“, a zatim će Vašington biti spreman da zaustavi ovaj proces i započne smanjivanje naoružanja. On je objasnio da se ova poruka prvenstveno odnosi na Kinu i Rusiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala