„Gušim se...“: Objavljene Hašogijeve poslednje reči

© REUTERS / Courtesy TRT WorldFotografija sa video-snimka kamera za nadzor saudijskog konzulata na kojima se vidi kako novinar Džamal Hašogi ulazi u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu
Fotografija sa video-snimka kamera za nadzor saudijskog konzulata na kojima se vidi kako novinar Džamal Hašogi ulazi u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef turskog istraživačkog tima Nazif Kerman rekao je da su poslednje reči ubijenog novinara Džamala Hašogija bile: „Gušim se... Skinite kesu sa moje glave, klaustrofobičan sam“.

„Saudijski novinar ugušen je plastičnom kesom navučenom preko njegove glave“, rekao je Nazif Kerman za Al Džaziru, pozivajući se na audio-snimak iz saudijskog konzulata u Istanbulu, gde je novinar ubijen.

Kerman je dodao da je ubistvo trajalo oko sedam minuta, prema snimku, te da je saudijski tim ubica prekrio pod kesama pre nego što je raskomadao Hašogijevo telo.

Matija Bećković - Sputnik Srbija
Bećković: Mogao sam proći kao Hašogi!

To je, kako je rekao, trajalo 15 minuta, a sve je vodio Salah el Tubajgi, forenzičar u saudijskim snagama, preneo je hrvatski portal „Indeks“.

Izvori Al Džazire navode da su u rezidenciji generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu pronađeni tragovi kiseline i drugih hemikalija kojima su uništeni Hašogijevi posmrtni ostaci.

Turski list „Sabah“ objavio je u subotu da su ubice ostatke Hašogijevog tela bacili u kanalizaciju nakon što je rastopljeno u kiselini.

Ispitivanjem uzoraka iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu, otkriveni su tragovi kiseline.

Hašogi je ubijen 2. oktobra u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, nakon što je došao u njega radi dobijanja dozvole za brak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala