Putin položio cveće na spomenik ruskim vojnicima u Parizu (video)

© Press-služba Prezidenta RF / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin koji se nalazi u Pariz radi učešća na svečanosti u čast 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, odao je počast ruskim vojnicima i oficirima, položio cveće na spomenik učesnicima Ruskog ekspedicionog korpusa koji se borio zajedno sa francuskim snagama na teritoriji Francuske za Vreme Prvog svetskog rata.

Zajedno sa šefom ruske države na ceremoniji su prisustvovali i potomci učesnika Prvog svetskog rata. Nakon događaja Putin je kratko razgovarao sa njima.

Podsetimo, Vladimir Putin, koji je tada bio premijer Rusije zajedno sa francuskim kolegom Fransoa Fijonom učestvovao je u ceremoniji otvaranja ovog spomenika na obali Sene, nedaleko od izložbenog kompleksa „Gran pale“ i mosta Aleksandar Treći, za čije vreme je bio zaključen rusko-francuski savez.

Obeležavanju 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu prisustvuje više od 80 šefova država i vlada zemalja učesnica rata, ali i visoki predstavnici UN i evropskih institucija. Očekuje se i kratki susret predsednika Rusije i američkog lidera.

U okviru obilježavanja godišnjice, biće održano prvo zasedanje Pariskog mirovnog foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala