Džajić za Sputnjik o Englezima, Matiću, Rusima, Klopu… (video)

© SputnikMaša Radović i Dragan Džajić
Maša Radović i Dragan Džajić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon trijumfa Crvene zvezde nad Liverpulom u Ligi šampiona, fudbalska legenda Dragan Džajić Džaja za Sputnjik je govorio o toj pobedi, svojoj igračkoj karijeri, ali i drugim aktuelnim pričama iz sveta fudbala.

„Najdraži gol u životu mi je onaj protiv Engleske u Firenci. Evo sve se vrti oko Engleza. I jeste mi zaista drago, s obzirom da su bili svetski prvaci, imali su stvarno izvanrednu reprezentaciju. A mi smo otprilike tad bili u situaciji kao što je ove nedelje bila Zvezda u odnosu na Liverpul. Niko nas nije shvatao ozbiljno, mislili su da će nas Englezi lako pobediti. Međutim, odigrali smo dobro tu utakmicu i pobedili“, tako se priseća Evropskog prvenstva u fudbalu iz 1968. godine čovek koji je ispisao istoriju jugoslovenskog i svetskog fudbala.

Fudbalski as nam je otkrio i da li je trijumf Zvezde 1991. godine kriv što smo ušli u ratove početkom poslednje decenije 20. veka, koliko državni vrh ima sluha za sportske uspehe, hoće li Beograd biti domaćin Mundijala 2030. godine, ali i za kog od aktivnih igrača može da kaže da je njegov naslednik.

Na pitanje kako komentariše gest trenera Liverpula Jirgena Klopa, koji je tokom meča nosio simbol Natalijinu ramondu kojim se u Srbiji obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, Džajić odgovara da je Klop jedan veliki gospodin.

„Drago mi je što se ovako ponašao u Beogradu, što je jedan džentlmen. Priznao je i poraz ovde, dao lepe izjave. Vidi se da se radi o iskusnom čoveku i iskusnom treneru. Ja sam ga i pre ove njegove izjave poštovao kao trenera. Nisam znao te njegove ljudske kvalitete, ali — kapa dole.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala