Tramp oborio sopstveni rekord

© AP Photo / Andrew HarnikAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp bio je u 2017. godini predmet više viceva nego ijedna druga javna ličnost u jednoj godini, pokazuju rezultati najnovije studije američkog istraživačkog instituta, koji je utvrdio da se Trampovo ime pominje u čak 3.128 viceva.

Prema istraživanju Centra za medijska i javna pitanja Univerziteta „Džordž Mejson“, time je oboren prethodni rekord od 1.816 viceva koji je držao Tramp kao predsednički kandidat 2016. godine, prenosi AP.

Predsednici Francuske i SAD Emanuel Makron i Donald Tramp na samitu G7 na Siciliji - Sputnik Srbija
Tramp uvređen: Makron želi evropsku vojsku za odbranu od SAD

Pre toga je javna ličnost čije se ime pojavljuje u najviše viceva bio 1998. tadašnji predsednik SAD Bil Klinton, a to je godina koju je obeležila njegova afera s Monikom Levinski.

„U poređenju s Trampom, Bil Klinton je zanemarljiv kad je reč o političkom humoru“, kaže Robert Lihter, direktor Centra koji već 26 godina analizira sadržinu večernjih komedija.

U studiji su analizirane šale koje su se prošle godine mogle čuti u monolozima na početku nastupa komičara, a u kojima je zabeleženo ukupno 6.337 političkih viceva, od kojih je skoro polovina bila o Trampu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala