Radiće 24 sata bez prekida: Kina razvila virtuelnog voditelja (video)

Pratite nas
Kineska novinska agencija Sinhua predstavila je prvog virtuelnog televizijskog voditelja, čiji su glas, izrazi lica i pokreti identični čovečijim, a uz to je sposoban da samostalno reaguje na video-snimke u direktnom prenosu i da čita tekstove poput profesionalca od krvi i mesa.

„Poslednji krik veštačke inteligencije“ Sinhua je predstavila zajedno sa kompanijom „Sogou.com“, koja se bavi internet pretraživačima, na petoj svetskoj konferenciji o internetu u provinciji Džeđijangu, prenose francuski mediji.

Prvi prezenteri kao produkti veštačke inteligencije pojavljivaće se na različitim Sinhuinim kanalima, pre svega na programima na engleskom i kineskom jeziku, na velikoj kineskoj društvenoj mreži „Vičet“ i na veb stranici televizijskog kanala kineske novinske agencije.

Sinhua je istakla da je virtuelni voditelj od sada punopravni član njene ekipe, sa nimalo zanemarljivim adutom koji će, zasigurno, odjeknuti u zapadnim medijima — može da radi 24 sata bez prekida, sedam dana u nedelji.

Postoji mogućnost da se veštačka inteligencija, kad je reč o odnosima s javnošću, primeni i na druge sektore, kao što su bankarstvo ili medicina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala