U Londonu osvanuli plakati sa likom Putina: „Proslavimo ’bregzit‘“

© AFP 2023 / Daniel SORABJI / AFPLik Vladimira Putina na bilbordima u Londonu
Lik Vladimira Putina na bilbordima u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa aktivista „Praud ber“ u Londonu je postavila plakate sa fotografijom ruskog predsednika Vladimira Putina i sloganima „BЯEXIT“ (slovo „R“ je u reči bregzit zamenjena sa slovom iz ruske azbuke „Я“).
Vinston Čerčil na plakatu koji poziva Britance da glasaju za ostanak u EU. - Sputnik Srbija
„Bregzit“: Dogovor ipak nije postignut

Aktivisti su objasnili da su na ovaj način odlučili da proslave predstojeći izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, čemu je navodno doprinela Rusija. 

Saopšteno je da je organizacija za ovu kampanju zakupila tri bilborda. Na dva plakata se nalazi fotografija Vladimira Putina sa sloganima „Hajde da slavimo crveno-belo-plavi BЯEXIT“ i „BЯEXIT označava BЯEXIT“. 

Na jednom bilbordu je prikazan i bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson sa ruskom zastavom u rukama i natpisom „Hvala ti, BOЯIS“.

Članovi organizacije „Praud ber“ sebe nazivaju „ruskim agentima GRU“, koji „već nekoliko godina pomažu Englezima da se oslobode od EU i demokratskih izbora“. 

Odluka o izlasku Velike Britanije iz EU donesena je na referendumu 2016. godine, kada je za „bregzit“ glasalo 52 posto Britanaca. Velika Britanija mora napustiti EU 29. marta 2019. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala