Čadež: Austrijska ministarka i komesarka EU o ukidanju prištinske takse

© Tanjug / Rade PrelićMarko Čadež
Marko Čadež - Sputnik Srbija
Pratite nas
Austrijske institucije su spremne da se angažuju kako bi Priština ukinula taksu od 10 odsto na svu robu kupljenu u Srbiji, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. O rešenju problema će danas u Briselu razgovarati austrijska ministarka ekonomije Margareta Šrambok i evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom.

Predsednik PKS Marko Čadež je generalnom sekretaru Ministarstva privrede i digitalizacije Austrije Mihaelu Esterlomu u Beču uručio pismo PKS povodom odluke prištinskih vlasti da uvedu dodatnu taksu od 10 na robu iz Srbije i ukazao na štetu koja se takvim potezom institucija u Prištini nanosi srpskoj, ali i privredi celog regiona.

„Naišli smo na veliko razumevanje i spremnost predstavnika austrijskih institucija da se angažuju na rešavanju ovog problema i ukidanju te iracionalne odluke“, ukazao je Čadež i rekao da će pismo odmah biti dostavljeno austrijskoj ministarki ekonomije Margareti Šrambok, koja boravi u Briselu. 

Priština - Sputnik Srbija
Priština: Za 10 odsto povećan porez na svu robu iz Srbije

„Ona će tokom dana imati sastanak sa evropskom komesarkom za trgovinu Sesilijom Malmstrom, uručiti joj pismo, preneti naše poruke i razgovarati o rešavanju problema, koji ima posledice za privredu celog regiona“, precizirao je predsednik PKS.

Čadež je pismo PKS predao i predsedniku Privredne komore Austrije (PKA) Haraldu Mareru, koji je u razgovoru istakao da će se i PKA i on lično angažovati i reagovati povodom problema nastalog odlukom Prištine da uvede namet za robu iz Srbije, saopštila je PKS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala