Haradinaj: Ne može roba iz Srbije da se prodaje na Kosovu bez naše destruktivnosti

© AP Photo / Visar KryeziuRamuš Haradinaj i Hašim Tači
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj kaže da je veoma loše to što se Hašim Tači poziva u Brisel na dijalog, a da se s duge strane ne odobrava vizna liberalizacija za građane Kosova.

Haradinaj je na konferenciji za novinare rekao i da se Priština do sada pokazala kao prihvatljiv partner u dijalogu s Beogradom, te da bi Tači sam trebalo da analizira i odluči šta će da radi.

Proizvedeno u Srbiji - Sputnik Srbija
„Platićete!“ Novi prištinski alarm za hitnu reakciju Brisela

„Veoma je loše da se gospodinu Tačiju kaže: ’Dođi ti da vodiš dijalog, a tvoji građani neće dobiti liberalizaciju‘. Tači bi onda sam trebalo da analizira šta da radi, da li treba da ide na ove sastanke ili će agenda njegove zemlje uvek zavisiti od raspoloženja druge zemlje. Zamislite da agenda Srbije zavisi od raspoloženja Kosova?“, upitao je Haradinaj, prenela je RTK 2.

On je kazao da bi neke teme dijaloga trebalo pojasniti, jer se one tiču isključivo Prištine i EU, kao što je vizna liberalizacija.

Haradinaj je ponovio da odluka o povećanju poreza na robu iz Srbije nije doneta iz želje, već je posledica destruktivnog ponašanja Srbije, preneo je Tanjug.

„Kosovo ne može beskonačno da trpi destruktivnost Srbije“, odgovorio je Haradinaj na pitanje novinara o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH za 10 odsto.

Haradinaj je dodao da je prištinska vlada bila prinuđena da donese odluku o toj meri i da nije reč o nekoj taktici.

„Ako zvanični Beograd oceni da može da se ponaša tako destruktivno prema Kosovu, onda mi ocenjujemo da ne može roba iz Srbije da se prodaje na Kosovu bez naše destruktivnosti“, rekao je Haradinaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala