Na opštine sa srpskom većinom preneta nadležnost nad imovinom

© Foto : http://srpskalista.netIzborna sednica GI Srpska lista Goran Rakić
Izborna sednica GI Srpska lista Goran Rakić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Imovina društvenih preduzeća koja se nalazi na Kosovu i Metohiji u opštinama sa srpskom većinom preneta je u nadležnost tih opština, a na taj način zaustavljena je i njena privatizacija.

Kako je saopštila Srpska lista, prenos imovine u nadležnost opština sa srpskom većinom učinjena je zahvaljujući zajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste i ministra u ostavci u Vladi Kosova Ivana Todosijevića.

Prenosom imovine zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak srpskog naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da će ta odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane na KiM.

Dodao je da je sâm proces privatizacije na Kosovu i Metohije urađen na pogrešan način, te da je često kritikovan ne samo od strane srpskih političkih predstavnika, već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija.

Proces privatizacije unazadio je ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba, već i Albanaca, navodi se u saopštenju.

„Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana i time opravdava više od 90 odsto srpskih glasova osvojenih na izborima“, piše u saopštenju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala