Legendarni libijski general kod Šojgua

© AP Photo / Ivan SekretarevGeneral Libijske nacionalne armije Halifa Haftar na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u Moskvi
General Libijske nacionalne armije Halifa Haftar na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Libijski maršal Halifa Hafter je doputovao u Moskvu na sastanak sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom, piše libijski informativni portal „Al Vasat“, pozivajući se na pres-službu komande libijske vojske.

„On je razgovarao s njim (Hafter sa Šojguom) o rešavanju libijske krize i borbi protiv terorizma“, piše portal.

Antivladina ofanziva u gradu Sirt, Libija - Sputnik Srbija
Pariz i Rim ukrštaju koplja u Libiji: Ulog — 48 milijardi barela nafte

Prema podacima portala, Haftar planira da razgovara sa ruskim činovnicima o događajima na libijskoj i međunarodnoj areni, kao i bilateralnim odnosima.

Hafter komanduje Nacionalnom armijom Libije, čije sedište je na istoku zemlje i ne podržava Vladu nacionalnog spasa u Tripoliju. Saveznici vojske su libijski parlament i privremena vlada.

Haftar je ranije potvrdio da će učestvovati na međunarodnoj konferenciji za rešavanje krize u Libiji, koja će se održati 12-13. novembra u Palermu. Zvanični poziv za konferenciju bio je uručen i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i američkom lideru Donaldu Trampu. Putin je saopštio da će Moskva biti predstavljena na visokom nivou, ali nije obelodanio da li će on sam doputovati.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala