„Ne treba se zavaravati“: Kremlj o normalizaciji odnosa Rusije i SAD

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaTuristički brodovi na reci Moskvi u blizini Kremlja
Turistički brodovi na reci Moskvi u blizini Kremlja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Normalizacija odnosa Sjedinjenih Američkih Država i Rusije nema naznaka poboljšanja, a izbori za Kongres u SAD neće doneti ništa jasniju situaciju, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Mislimo da se ne treba zavaravati i pretpostavljati da će oni (izbori) nešto pojasniti. Zasad se ne vide određene tendencije za normalizaciju odnosa“, rekao je Peskov.

On je dodao da će Kremlj na ovaj ili onaj način pratiti rezultate izbora za američki Kongres.

Izbori u Americi - Sputnik Srbija
Najjače bezbednosne službe Amerike objavile upozorenje protiv Rusije, Kine i Irana

Izbori za američki Kongres održavaju se 6. novembra. Ponovo će biti izabrani Predstavnički dom (435 članova) i oko trećine Senata (35 od 100 članova). Sjedinjene Američke Države su tokom izborne kampanje podeljene na demokrate i republikance. U većini država pobedu bi moglo da odluči nekoliko procentnih poena.

Komentarišući mogući susret američkog i ruskog predsednika, Donalda Trampa i Vladimira Putina, lideri dveju zemalja garantovano će se naći zajedno na samitu G20 u Argentinu, a lideri zemalja bi u Parizu mogli da raspravljaju o održavanju sastanka u punom sastavu upravo tamo.

Ranije je saopšteno da će Putin i Tramp održati bilateralni sastanak u Parizu, ali je kasnije objavljeno da će oni tamo razgovarati samo „usput“. Tramp je napomenuo da će još imati prilike da razgovara sa ruskim liderom u budućnosti.

„U Parizu će zaista biti mnogo šefova država i vlada i vrlo bogat program sa stanovišta ceremonijalnih i protokolarnih događaja, tako da je zasad dogovoreno da će biti teško održati sastanak u punom sastavu“, rekao je Peskov.

Vladimir Putin i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Putin i Tramp će u Parizu ipak u hodu razgovarati

On je istovremeno naglasio je da će se predsednici nekako sastati „usput“.

„Ali bilo usput ili drugačije, oni će se sresti i dogovoriti kada mogu da se sastanu sledeći put kako bi mogli detaljno da razgovaraju“, dodao je on.

„Garantovano će se naći zajedno u Argentini na G20, tako da u ovom pogledu može da se pretpostavi da će govoriti upravo o toj prilici“, odgovorio je Peskov na pitanje kada će predsednici Rusije i SAD moći da razgovaraju, na G20 ili čak i nakon samita u Argentini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala