Opasnu tigricu ubila muška „Opsesija“

© Fotolia / AnankkmlTigrica
Tigrica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tigrica koju su indijske vlasti ubile u toj zemlji, bila je namamljena parfemom Kelvin Klajn „Opsesija“ za muškarce.

Tigrica je u poslednje dve godine u Indiji ubila 13 osoba, a zvaničnici su danas saopštili da je ubijena u velikom lovu.

Lov na tigricu u zapadnoj državi Maharaštra trajao je oko dve godine, a lovci su u lovu na nju koristili parfem kako bi je namamili.

Bi-Bi-Si objašnjava da se u sastavu parfema Kelvin Klajn „Opsesija“, između ostalog, nalazi feromon cibetke, mačkolike životinje srednjeg rasta, a naučnici u Americi ranije su isti taj parfem koristili da bi namamili jaguare, te su se na osnovu tog otkrića indijske vlasti poslužile istom tehnikom.

Veruje se da feromon cibetke u parfemu izaziva osećaj životinjskog obeležavanja teritorije.

Tigrica je ubijena u oblasti blizu sela Borati pošto su je meštani primetili, a tim naoružan pištoljima za uspavljivanje i puškama krenuo je u potragu. Pošto je životinja pogođena metkom za uspavljivanje, krenula je u napad na vozilo, a članovi tima su je ubili sa razdaljine od oko 10 metara.

U poslednje dve godine tigrica je ubila 10 osoba, a više od 5.000 stanovnika te oblasti živelo je u strahu od nje i savetovano im je da se ranije i u grupama vraćaju kućama i da izbegavaju boravak na otvorenim poljima.

Poslednje žrtve tigrice i njena dva mladunca bile su tri osobe ubijene u okrugu Javatmal, preneo je Tanjug.

U potrazi za tigricom korišćeno je i više od 100 zamki s kamerama, mamci u obliku konja i koza vezanih za drveće, platforme za nadzor i oružane patrole.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala