Zašto bi Pupovac bilo kome smetao u Hrvatskoj?

© YT/Milorad Pupovac
Milorad Pupovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srpskog narodnog veća i SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da je moguće da će otići u Vukovar na dan kada Hrvatska obeležava sećanje na vukovarske žrtve, 18. novembra.
Branitelji Hrvatske - Sputnik Srbija
Seme zla: Udar „branitelja“ na Milorada Pupovca

„Imam želju otići i spreman sam ići. Ali naravno, ako osetim da ću bilo kome smetati ili da bi to bilo kome mogao biti problem, čekaću bolju priliku“, rekao je Pupovac u intervjuu „Večernjem listu“.

Upitan zašto bi on kao saborski zastupnik i član vladajuće koalicije nekome smetao, Pupovac je rekao da je stvorena takva atmosfera u zemlji, stavovi koji se svakodnevno proizvode prema njemu i njegovim kolegama, i prema srpskoj zajednici, da je moguće da se nađu ljudi i grupe kojima bi to moglo smetati, preneo je Tanjug.

„Ali moja je želja da idem i spreman sam otići zajedno sa svima iz srpske zajednice koji sa mnom već godinama rade na pomirenju i na tome da se utvrdi istina o nestalim Hrvatima i Srbima, koji godinama rade na tome da se poklonimo, mi Srbi hrvatskim žrtvama, a nadam se sutra i Hrvati srpskim žrtvama. Da na taj način stvorimo kulturu sećanja zasnovanu na kulturi mira“, rekao je Pupovac za „Večernji list“, a preneo N1.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala