Erdogan: Turska ne namerava da prizna Krim

© Sputnik / Nikolaй Lazarenko / Uđi u bazu fotografijaTurski predsednik Redžep Tajip Erdogan i predsednik Ukrajine Petro Porošenko
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u subotu da Turska nije priznala i da ne namerava da prizna ujedinjenje Krima s Rusijom, kao i da se zalaže za rešavanje krize na istoku Ukrajine u okviru međunarodnog prava i u pregovorima.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan: Nadam se sastanku s Putinom i Trampom

Nakon susreta s predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom Erdogan je izjavio da je Ankara predala ruskoj strani spisak zarobljenih krimskih Tatara čije oslobađanje traži.

„Ranije su nam već rekli za dvojicu braće krimskih Tatara, preneli smo tu informaciju ruskoj strani i njih su oslobodili. Sada su nam predali veći spisak zarobljenika koji smo odmah poslali ruskoj strani. Pratićemo taj proces i nadam se da će on biti uspešan“, rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za medije s Porošenkom koji boravi u dvodnevnoj poseti Turskoj. 

Ukrajinski predsednik je nakon sastanka s turskim kolegom rekao da očekuje saradnju s Ankaraom u obnavljanju infrastrukture u Donbasu.

„Utvrdili smo novi projekat s Agencijom za saradnju i koordinaciju Turske. U okviru njega biće realizovani projekti obnavljanja infrastrukture u Donbasu. Nadamo se saradnji Turske u tome“, rekao je Porošenko. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala