Vučić: Hvala kongresmenima, najvažnije šta će reći Tramp

© Sputnik / Radoje PantovićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom kabinetu na Andrićevom vencu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom kabinetu na Andrićevom vencu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zahvalnost američkim kongresmenima koji su zatražili da SAD podrži Srbiju u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo, ali je primetio da je najvažnije šta će reći predsednik SAD Donald Tramp i njegovi najbliži saradnici.

Osam američkih kongresmena zatražilo je od državnog sekretara SAD Majka Pompea kontinuiranu podršku zalaganjima Srbije u cilju traganja za mirnim, održivim i kroz pregovore postignutim rešenjem za odnose sa Kosovom.

Zgrada Kapitola u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Ko su kongresmeni koji traže podršku za Srbiju?

„Hvala tim ljudima, ali imate i druge grupe kongresmena. Nije to uvek jednostavno. Za nas je važno šta će reći (Donald) Tramp, (Džon) Bolton, (Majk) Pompeo, najbliži Trampovi saradnici, a naravno da je važna inicijativa kongresmena i veoma smo im zahvalni“, rekao je Vučić novinarima u Varni.

Predsednik je naveo da bi trebalo da se sastane sa kongresmenom Tedom Poom, koji je u poseti Beogradu. On je prijatelj Srbije koji je mnogo učinio učinio za prijateljstvo Srbije i SAD, dodao je Vučić.

„Verujem da ćemo bar imati priliku uvek, u svakom trenutku, da američkim partnerima objasnimo poziciju Srbije, naše želje, naše mogućnosti i ono što je realno što bi moglo da doprinese očuvanju dugoročnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu“, kazao je Vučić koji je u Varni učestvovao na samitu kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala