Samit kvadrilaterale: Zajedno za stabilnost i razvoj regiona

© Foto : Wikipedia/Alexdevil Aerodrom u Sofiji, Bugarska
Aerodrom u Sofiji, Bugarska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je u Varni, na Samitu kvadrilaterale, Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu i izrazio uverenje da će države nastaviti da zajedno rade na stabilnosti i punom prosperitetu ovog dela Evrope.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke, Vučić je rekao da je kolege upoznao sa situacijom u regionu Zapadnog Balkana, kao i da su razgovarali o odnosima Beograda i Prištine i neophodnosti da se ti razgovori nastave.

„U nadi da će Srbija, uz njihovu podršku, uspeti da izbegne bilo kakve incidente i sačuva puni mir i stabilnost neophodan za sve“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić i  Benjamin Netanijahu - Sputnik Srbija
Vučić sa Netanijahuom: Zadovoljni saradnjom u svim oblastima

Predsednik je rekao da je bilo reči o infrastrukturnim projektima, te dodao da će do sledećeg susreta, u decembru u Beogradu, ti projekti biti konkretizovani i da će biti uključena još jedna zemlja.

Rekao je da se razgovaralo i o infrastrukturnom povezivanju sa Bugarskom i Rumunijom, ističući da je posebno važan putni pravac Temišvar-Pančevo, te da je bilo reči i o gasnom sistemu i da je zajedno sa predsednikom Vlade Bugarske zamolio za balkansku rutu, koja bi bila najbolje rešenje za Srbiju, Mađarsku, Austriju i severni deo Italije.

U Varni je održan Samit kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije, kojem su prisustvovali i premijeri Rumunije Vjorika Danćila, Bugarske Bojko Borisov i Grčke Aleksis Cipras.

Počasni gost Samita je predsednik Vlade Izraela Benjamin Netanijahu, sa kojim se u toku dana sastao i Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala