Ako želi Mundijal, Srbiji su potrebni nacionalni i još tri-četiri stadiona

© Sputnik / Radoje PantovićCrvena zvezda
Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza izjavio je da je siguran da će FSS i država Srbija učiniti maksimum da se dobije organizacija Mundijala 2030. godine, što bi značilo izgradnju nacionalnog i još tri-četiri stadiona.
Selektor Srbije Mladen Krstajić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Kandidovaćemo se za Mundijal 2030. godine

Ranije danas, predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadrilaterale u Varni sa premijerima Grčke Aleksisom Ciprasom, Bugarske Bojkom Birosovom i Rumunije Vjorikom Danćilom izjavio je da je dogovoreno da se četiri zemlje zajednički kandiduju.

„Odlično je da se na tako visokom državničkom nivou između predsednika Srbije i premijera Bugarske, Rumunije i Grčke razgovaralo o fudbalu, a još je veći plus što se govorilo o kandidaturi sa Svetsko prvenstvo 2030. i Evropsko prvenstvo 2028. godine. Siguran sam da će država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Fudbalski savez Srbije učiniti maksimum da se dobije organizacija i da se što bolje pripremi kandidatura“, rekao je Kokeza Tanjugu.

Kako je naveo, to bi osim izgradnje Nacionalnog stadiona, podrazumevalo i izgradnju još tri-četiri nova stadiona po Srbiji, a samim tim i ogromno poboljšanje sportske i fudbalske infrastrukture.

„I u slučaju da se ne dobije organizacija, stadioni i svi prateći objekti bi ostali na raspolaganju klubovima u Srbiji što bi kompletan sport u našoj državi podiglo na viši nivo“, poručio je Kokeza.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala