Šamar Brisela Vašingtonu čuće se do Teherana

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaZastava Evropske unije na ulici u Londonu
Zastava Evropske unije na ulici u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska unija, Francuska, Nemačka i Velika Britanija nastaviće da sarađuju s Rusijom, Kinom i drugim zemljama radi očuvanja i održavanja efikasnih finansijskih kanala s Iranom, bez obzira na američke sankcije, saopštila je u petak diplomatska služba EU.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Spremite se, dolaze Trampove sankcije!

„Kao zemlje-potpisnice Zajedničkog sveobuhvatnog plana dejstava za rešavanje iranskog nuklearnog problema preuzeli smo na sebe obavezu da radimo, pre svega, na očuvanju i održavanju efikasnih finansijskih kanala s Iranom i na daljem izvozu nafte i gasa iz Irana. U vezi s tim i drugim temama, nastavljamo saradnju s Rusijom i Kinom kao učesnicama Sporazuma, kao i s trećim zemljama koje su zainteresovane da podrže Sporazum“, navedeno je u saopštenju.

Poslednjih sedmica, kako je saopšteno, posebno su intenzivirani napori koji su u osnovi evropske inicijative za stvaranje specijalnog mehanizma koji će omogućiti evropskim izvoznicima i uvoznicima da legalno trguju s Iranom.

U saopštenju se dodaje da će ministri finansija Francuske, Nemačke i Velike Britanije održati sastanak o pokretanju tog mehanizma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala